Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Νωρίτερα σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο για την στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων του κλάδου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η πανδημία. Επιπλέον, ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο χάρη στη σύσταση για πρώτη φορά Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού από τον Πρωθυπουργό. και παρουσίασε και παρέδωσε στην Πρόεδρο το στρατηγικό πλάνο για τον σύγχρονο πολιτισμό, το οποίο αφορά όλο το φάσμα των τεχνών και τη δημιουργική οικονομία.

Στη συνέχεια ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των ενεργειών του για το επόμενο έτος και συγκεκριμένα σε πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση του εργασιακού και ασφαλιστικού πλαισίου του πολιτιστικού κλάδου, αλλά και στις στοχευμένες πολιτικές για την αναβίωση της χειροτεχνίας, την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, τη στήριξη του ελληνικού βιβλίου και την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης προσέφερε στην Πρόεδρο ένα χειροποίητο κεραμικό, εμπνευσμένο από τα έργα του Ιβάν Κλιούν που ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus.

Απάντηση

Discover more from Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading