Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ, ΕΤΑΔ και Δήμου Δράμας για την ανάπτυξη διεθνούς οπτικοακουστικού κέντρου στη Δράμα

Πριν λίγες μέρες υπογράφθηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάδειξη σε διεθνές οπτικοακουστικό κέντρο του ακινήτου της ΕΤΑΔ, γνωστό ως πρώην Στρατόπεδο Ανδρικάκη, στη Δράμα.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της ΕΤΑΔ και του Δήμου Δράμας είναι η δημιουργία ενός Δημιουργικού Κόμβου για τις Οπτικοακουστικές Τέχνες στην πόλη που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παράρτημα της υπό σύσταση Κρατικής Σχολής Οπτικοακουστικών Μέσων, καθώς και επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού τομέα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ΥΠΠΟΑ τόσο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όσο και για την περιφερειακή πολιτιστική πολιτική και φυσικά για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Δράμας, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει τις συντονιστικές αρμοδιότητες προς τον σκοπό χρηματοδότησης της δράσης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: