Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη στα γραφεία της γραμμής «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Στο τηλεφωνικό κέντρο της γραμμής υποστήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλαος Γιατρομανωλάκης
και συνομίλησε με τον υπεύθυνο της γραμμής κ. Θάνο Βλαχογιάννη και το εξειδικευμένο προσωπικό που τη στελεχώνει.
Η τηλεφωνική γραμμή 11528-Δίπλα σου, που απευθύνεται σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις οικογένειές τους, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 και δέχεται κλήσεις από όλη την Ελλάδα.


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψή τους, ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Η κατανόηση και αποδοχή από ένα άτομο της ταυτότητάς ή του σεξουαλικού του προσανατολισμού είναι μια διαδικασία βαθιά προσωπική και περίπλοκη, που αναπόφευκτα επηρεάζει τόσο το ίδιο, όσο και το άμεσο περιβάλλον του. Επιπλέον, συχνά, πολλά άλλα οικογενειακά ζητήματα βγαίνουν στην επιφάνεια μέσα από αυτή τη διαδικασία, που, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι πάντοτε απλή και ανώδυνη, ενώ η συνθήκη της πανδημίας σε ορισμένες περιπτώσεις έκανε τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα.
Επιπλέον, διεθνείς έρευνες έχουν καταδείξει ότι ο ΛΟΑΤΚΙ πληθυσμός αντιμετωπίζει συχνότερα κατάθλιψη και άλλα θέματα ψυχικής υγείας, ενίοτε και λόγω των ομοφοβικών και τρανσφοβικών περιστατικών που έχει βιώσει.
Το 11528 – Δίπλα σου, είναι μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης τόσο για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα όσο και για τα άτομα του περιβάλλοντός τους. Στελεχώνεται από πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες ψυχολόγους που γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το bullying, τη διαχείριση συναισθημάτων που προκύπτουν μέσα από αυτές τις ιστορίες.
Σε μια συνθήκη όπου ακόμα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στιγματίζονται από τον περίγυρό τους, που ακόμα βιώνουν ψυχολογικές, λεκτικές ή και σωματικές επιθέσεις, που μεγάλα τμήματα της κοινωνίας δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστούν ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο στο άμεσο ή ευρύτερο περιβάλλον τους, το 11528 μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο μια πηγή πληροφόρησης αλλά και ένα ασφαλές σημείο στήριξης”.

Απάντηση

%d