Ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για το MOMus- Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 19 Ιανουαρίου συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του MOMus για ένταξη έργων που αφορούν την κτηριακή αναβάθμιση και τη βελτίωση της προσβασιμότητητας του -Μουσείου Άλεξ Μυλωνά που βρίσκεται στο Θησείο στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0. Υπενθυμίζεται πως οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί για έργα που αφορούν τον πολιτισμό και που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιστοιχούν σε περίπου  μισό δις ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά είναι ένα από τα πέντε μουσεία που απαρτίζουν το MOMus, οργανισμό που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την συνάντηση εργασίας ακολούθησε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, την οποία υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης μαζί με τον Πρόεδρο του ΜΟΜus, Ανδρέα Τάκη και την Μαρία Τσαντσάνογλου,  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του MOMus. Οι δύο τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες» η οποία διαρκεί έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022, αλλά και στη μόνιμη συλλογή των έργων της Άλεξ Μυλωνά.

Η έκθεση η οποία αποτελείται από έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Κορνήλιου Γραμμένου καταγράφεται σε ενότητες που περιγράφουν το σύνολο της δουλειάς του, μέσα από τους καλλιτεχνικούς του σταθμούς στη Ρώμη, τη Γερμανία, την Ελλάδα. Είναι μία έκθεση που σχεδίασε ο ίδιος ο καλλιτέχνης πριν τον θάνατό του πέρυσι.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: