Συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθηλιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη σε εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης συμμετείχε στη σημερινή εκδήλωση “Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον” στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία είχε θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Ο Υφυπουργός ανοίγοντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι “το γεγονός ότι σε αυτό το πάνελ είμαστε τρία ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ο ένας είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο άλλος είναι υφυπουργός κι ο άλλος ένας κοσμαγάπητος ηθοποιός” είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και αυτό από μόνο του, “δείχνει κάτι. Δείχνει πόσο έχει προχωρήσει και πόσο έχει ωριμάσει η ελληνική κοινωνία, δείχνει τα βήματα της προόδου, αλλά δείχνει επίσης πόσο εξελίσσεται η δημόσια ζωή”. “Αρκεί αυτό; Όχι. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τον ρόλο της πολιτείας” είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην Εθνική Επιτροπή ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και στο τι πρέπει να γίνει. “Πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα. Το ένα, είναι η αύξηση της ορατότητας. Να υπάρχουν εκεί έξω άτομα που μιλάνε ανοιχτά για την ταυτότητά τους και μπορούν να εκφράζονται χωρίς φόβο”. Το δεύτερο, όπως είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης, είναι οι θετικές πολιτικές, οι οποίες προκύπτουν από ένα οριζόντιο σχέδιο που αφορά όλα τα υπουργεία. “Αυτό κάνει τη διαφορά μεταξύ της ολοκληρωμένης στρατηγικής και του επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Μεταξύ μιας εκπεφρασμένης θέλησης να αλλάξουν τα πράγματα και μιας εργαλειοποίησης μιας ομάδας του πληθυσμού”. Όπως είπε, “το τρίτο κομμάτι είναι η αλλαγή της νοοτροπίας, της συμπεριφοράς, μέσω πρώτα απ’ όλα της εκπαίδευσης. Υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος να γίνουν συζητήσεις με τα παιδιά”. “Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Θα ήθελα να πιστεύω ότι εκφράζω μία νέα γενιά ανθρώπων και μία νέα γενιά πολιτικών” τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού φροντίζει έτσι ώστε η ελευθερία του λόγου και της τέχνης να είναι σεβαστά στο 100%.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
• ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνος Αλεξανδρής,
• ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης,
• ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης,
• ο ηθοποιός και σεναριογράφος, κ. Γιώργος Καπουτζίδης,
• εφέτης Αθηνών, κ. Δημήτρης Κουλαξίζης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τα εγκλήματα μίσους”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Απάντηση

Discover more from Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading