Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με βασική θεματική τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τιμώμενη τη γερμανόφωνη λογοτεχνία και για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, από σήμερα έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, υβριδικά, ψηφιακά, αλλά και στον φυσικό της χώρο, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η Έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή 236 εκθετών, περίπου 600 συγγραφέων, εικονογράφων, μεταφραστών και ομιλητών από 15 χώρες. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα πραγματοποιηθούν 250 ζωντανές εκδηλώσεις σε οκτώ αίθουσες και 40 διαδικτυακές.

«Η Έκθεση αποκτά την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική που της αξίζει», τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για το Σύγχρονο Πολιτισμό, ο οποίος έκανε λόγο για μία «ζωντανή» δραστηριότητα που θα διατρέχει το σύνολο της πόλης με δραστηριότητες που βγαίνουν από τους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, μέσα από συνεργασίες πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης. 

Στη φετινή ΔΕΒΘ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης, έρευνες σχετικά με την αναγνωστική συμπεριφορά των Ελλήνων την περίοδο της πανδημίας και θα διεξαχθούν νέες. 

Με τιμώμενη τη γερμανόφωνη λογοτεχνία, η Έκθεση θα προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τόσο για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου με επαγγελματικές εκδηλώσεις, όσο και για τους λάτρεις της λογοτεχνίας που συνδιοργανώνουν η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. 
Από τη Γεωργία -στο πλαίσιο της Τυφλίδας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2021- έρχεται στη Θεσσαλονίκη μια δυναμική αποστολή που περιλαμβάνει συγγραφείς και εκπροσώπους φορέων πολιτισμού, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς του βιβλίου αλλά και φορέων, εκδοτών και λογοτεχνικών πρακτόρων από τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και την Τουρκία. 

Απάντηση

%d