Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Thessaloniki PhotoBiennale 2021

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτσμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Thessaloniki PhotoBiennale 2021 που διοργανώνει το MOMus – Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση παρουσιάζονται 19 εκθέσεις ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, ατομικές και ομαδικές, διαφόρων θεματολογιών και φωτογραφικών προσεγγίσεων, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Η κεντρική θεματολογία της φετινής έκθεσης τιτλοφορείται «The Real and the Record»: Στην τρέχουσα εποχή του Meta και της μετά-αλήθειας, των fake news, της υπερφόρτωσης πληροφοριών (information overload), πώς διακρίνει κανείς τι είναι πραγματικό και τι όχι;

H έκθεση εκτός από τη καλλιτεχνική της αξία, παρέχει και μια επιπλέον διάσταση, κάνοντας ένα πολύ καίριο κοινωνικό και πολιτικό σχόλιο για το πώς έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς η φωτογραφία πολιτικά, καθώς και για την υποκειμενικότητα και την αντικειμενικότητα των πραγμάτων. Αποτυπώνει ακριβώς την σημερινή εποχή, κατά την οποία καλούμαστε διαρκώς να αξιολογούμε και να αναλύουμε τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε.

Επιπλέον η έκθεση θίγει σοβαρά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική μόλυνση, ζητήματα φύλου και ταυτότητας, αλλά και ζητήματα ιδιωτικότητας.

Η Photobiennale θα διαρκέσει ως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: